Over onsTopkwaliteit

Bij ONDER de LINDE verkopen we vintage en tweedehands kleding van topkwaliteit: mooi gemaakte kledingstukken van kwalitatief goede stoffen.

Onze kleding varieert van de jaren 20 tot nu. Ook vind je bij ons antieke stukken van meer dan 100 jaar oud. Goede kwaliteit dus. Daarnaast verkopen wij kleding van topdesigners als Burberry, Valentino, Pauw, Dries van Noten, Wolford en Thierry Mugler.

Met smaak én verstand van materialenkennis speuren wij stad en land af om de juiste parels zorgvuldig te selecteren.Goed voor mens

en natuur

Katoen is het meest waterverslindende gewas. De teelt van 1 kilo katoen kost gemiddeld 8000 liter water. En het verven van 1 kilo katoen kost gemiddeld nog eens 100 liter.

Het is niet eenvoudig te berekenen hoeveel kilo per jaar wij precies verkopen. Dit is namelijk afhankelijk van de maat en de dikte van het katoen. Wel houden we bij hoeveel en welk type kledingstukken we verkopen. En schatten daarvan het deel dat van katoen is.
Volgens die berekening verkopen wij jaarlijks zo'n 1440 kilo tweedehands katoen. Daarmee besparen we ruim 11,6 miljoen liter water per jaar. Dit staat gelijk aan ruim 166.000 douchebeurten. Oftwel aan iedere dag douchen voor de volgende 456 jaar.

Om nog maar over het water van leer, linnen, zijde en wol te zwijgen...Authentiek


Wij zien een wereld gekleurd door authenticiteit. Iedereen is eigen en uniek en wat van binnen zit mag aan de buitenkant te zien zijn. En daarom is onze kleding er en zijn wij er.

Het team van ONDER de LINDE bestaat uit 3 getalenteerde dames: Aline, Agnes en Majlis. We hebben oprechte aandacht voor jou en helpen je graag met advies en een kopje thee of koffie als je wilt. Neem de tijd, vintage is een verrassing. Je weet namelijk nooit wat je vindt. En je vind er niet snel een tweede van.

Voel je welkom. Wij zijn geslaagd als jij blij bent met je vondst.